Joehoe? Google indexactie probleempjes? Google indexeert mijn website niet!

vrouw-google-tshirt-index-problemen-google

Google Help…! Mijn pagina komt niet in de index van Google? Dit is een bekend probleem van eind 2021/ 2022. Waar een SEO-specialist normaliter zijn sitemap indient bij Google Search console, is dit sinds de laatste weken een groot drama geweest. Ondanks de beste SEO-specialisten de basis principes en deskundigheid toepassen aan de website. Wil Google niet luisteren.

Wat is het probleem van de indexatie indienen bij Google?

Na veel testen en op diversen methodes het indexeren proberen te stimuleren/ manipuleren zien bijna alle SEO-specialisten als nog hetzelfde probleem. Geen indexatie in de SERP van Google.

Met de handen in het haar zijn er vragen bij het bedrijf neergelegd en hebben we uitspraak gekregen vanuit John Mueller, 1 van de medewerkers van Google en dit op het gebied van SEO voornamelijk.

Kan één element fataal zijn voor positionering in Google?

Zoals de meeste specialisten weten de perfectionisme van Google is een heel belangrijk basisonderdeel. Om uiteindelijk ook een goede website op te zetten en zo de vindbaarheid te kunnen laten toenemen.

De hoofdpilaren voor een goede SEO-campagne zijn dan ook; techniek, content en autoriteit. Zijn hier missende elementen in zoals bijvoorbeeld een afwijkend linkprofiel, technische problemen zoals snelheid of slecht vertaalde webteksten.

Dan wordt het hoogtijd om drastische aanpassingen te gaan maken om zo ook de indexatie van uw nieuwe content in de toekomst te kunnen waarborgen.

John Mueller heeft namelijk in zijn podcast van 31 december 2020 uitgesproken dat 1 element al een cruciaal verschil kunnen maken in uw positionering. Maar dus ook uw indexatie problemen worden door deze elementen bepaald. Bekijk de video zelf vanaf 6:52.

Conclusie

Zorg als SEO-specialist ervoor dat de website compleet is en zich aan de richtlijnen van 2022 zullen gaan voldoen. Neem de basis zoals hier ook eerder in een blog (4 SEO tips uit de oude doos) omschreven als checklist om het indexeren van uw website te bevorderen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *