Opleiding

SEO opleiding

Er is nog nooit een beter moment geweest om uw zoekmachine optimalisatie vaardigheden te ontwikkelen dan anno nu, beste SEO specialist legt uit waarom. Volgens een studie, begint meer dan 93 procent van de online ervaringen met zoeken in zoekmachines. 

Het is geen wonder dat zoekmachine marketing kennis opdoen één van de meest gewilde vaardigheden is op dit moment. Of het nu een fulltime carrière is of slechts een onderdeel van een baan in marketingbureau. Uit een recente studie blijkt zelfs dat het aantal banen voor SEO met 43 procent is gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Vanaf 1 maart 2022 vergoeding voor SEO (een) opleiding voor iedereen!

Stap-Budget UWV Nederland
schoolklas-met-krijtbord-seo-opleidingen

SEO zelf leren

Met de steeds toenemende complexiteit van zoekmachine optimalisatie – en het vitale belang ervan voor het sturen van verkeer – zijn SEO-specialisten een onmisbaar lid geworden van elk marketingteam, en zelfs niet-gespecialiseerde teamleden, van stagiaires tot CEO’s, moeten ook kennis hebben van SEO.

Met andere woorden, begrijpen hoe zoekmachines werken en het verbeteren van uw SEO vaardigheden is altijd een goed idee.

Zelfs als “SEO” niet in uw functietitel staat, kan het ten goede doen voor uw ontwikkeling en expertises op uw cv zich vertalen in een salarisverhoging.

SEO diploma nodig?

Maar hoewel een diploma meestal niet nodig is, vereisen veel SEO functies kennis van een of meer specifieke SEO-tools. Een zoekmachine als Google rust nooit – ze updaten altijd de technieken die ze gebruiken om de meest relevante resultaten aan zoekers te geven.

SEO-specialisten moeten hun methoden ook voortdurend bijwerken, zich aanpassen aan wijzigingen die door zoekmachines worden aangebracht en nieuwe vaardigheden leren om bij te blijven met best practices.  

De toekomst van SEO

De komst van voice search, om maar een voorbeeld te noemen, heeft al een transformerend effect, aangezien een groot deel van de zoekopdrachten die via het Google-platform worden gedaan, nu gesproken zoekopdrachten zijn.

De manier waarop resultaten worden gepresenteerd, kan een even krachtige impact hebben op SEO: de plotselinge opkomst van rich snippets en kennisboxen, bijvoorbeeld, heeftl een flinke game changer effect gekregen voor de SEO-specialist. En de meeste professionals bereiden zich voor op een bredere verschuiving naar mobiel, gezien het feit dat Google al heeft bevestigd dat meer dan de helft van alle zoekopdrachten op mobiel wordt gedaan. Dit zijn onderdelen die een opleiding voor SEO zeker moeten bevatten.

Gezien de complexiteit van het huidige gebied van SEO, kan het moeilijk zijn voor beginners om de bomen door het bos te kunnen zien en zo efficiënt mogelijk kunnen beginnen. Een digital marketing bootcamp, forums of andere SEO gerichte cursus is een geweldige manier om de technische basisconcepten en tools van SEO te leren die SEO-professionals moeten kennen in een gestructureerde omgeving die prioriteit geeft aan een uitgebreid, effectief leerplan.

SEO coach

Met de hulp van een SEO-coach, weet u dat de tijd die u besteedt aan het leren gericht is op wat het meest belangrijk is, en met feedback om uw vooruitgang op schema te houden.

De beste SEO specialisten hebben een enkele cursussen op een rij gezet die de basis zullen vormen aan een SEO carrière:

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking met een SEO coach: