Salaris

Hoeveel verdienen SEO-specialisten?

Een online marketeer met specialisatie SEO, worden over het algemeen goed betaald. Beste SEO specialist legt uit waarom.

Online marketing is een uitdagende en een job dat nooit stil zal staan. Beginners tot senioren verdienen gemiddel vanaf € 2.500 wat snel kan oplopen naar €5.500 per maand. Het loon wordt bepaald op basis van 40 uur per week. Gemiddelde jaar- en totale uurlonen voor specialisten op het gebied van zoekmachine marketing kunnen enorm uiteenlopen dit geheel gebaseerd op de deskundigheid van de SEO-specialist.

Het salaris van een SEO-specialist

Een SEO-specialist of zoekmachine optimalisatie consultant moet in staat zijn om de website op alle gebieden te verbeteren. Dit vereist kennis op verschillende gebieden. Hiervoor is echter geen specifiek diploma of certificaat vereist. Na het opsommen van deze punten.

Wat is het gemiddelde salaris van een SEO-specialist? Zullen we een gemiddelde omschrijven.

Het inkomen in de industrie is over het algemeen hoog. Ook bieden veel bedrijven goede extra voordelen aan zoals; zelf ontwikkeling, laptop/ auto/ telefoon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Let wel op! Het gemiddelde inkomen kan per regio enorm verschillen.

Vacatures voor SEO-specialisten

Is functietitel, aanstelling, salaris en/of andere factoren gerelateerd aan de Search Engine Specialist (SEO-specialist) interessant voor u?

Er is veel vraag naar gedreven SEO-specialisten. Of het nu gaat om vacatures bij online marketingbureaus of interne functies aan klantzijde, specialisten op het gebied van zoekmachine optimalisatie (SEO) zijn enorm gewild. Om deze reden zijn er veel vacatures voor SEO-specialisten, experts en professionals te vinden online.

handen-met-500-euro-en-grafiek
DisciplineVereisteSalaris
Senior SEO marketeerAls ervaren internetmarketeer bent u een genie in uw vakgebied. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in je vakgebied.Als senior medewerker verdien je tussen de €3.000 en €5.500 euro. Gemiddeld krijg je een totaal inkomen van €3.600 euro.
Medior SEO marketeerDe term Medior heeft verschillende grenzen. In het ene bedrijf kan een medior marketeer worden met twee jaar ervaring in online marketing, en in een ander bedrijf is er minimaal 5 jaar relevante praktijkervaring nodig om een medior marketeer te worden. Aangezien online marketing een relatief snel groeiend gebied is, gaan we ervan uit dat een specialist 2 tot 5 jaar relevante praktijkervaring hebt om de benaming Medior marketeert te ontvangen.Salarissen voor medior marketeers met praktijkervaring variërend van 2 tot 5 jaar variëren van €2.200 tot €3.000 euro. Gemiddeld is het totale inkomen voor een Medior €2.650 euro per maand.
Junior SEO marketeerEen junior marketeer is meestal een net afgestudeerde kandidaat, of er wordt op basis van 0 tot 2 jaar praktijkervaring gekeken.   Soms wordt de term beginners vervangen door ‘starter’, ‘medewerker’ of ‘assistent’.Wanneer een junior SEO-specialist aan de slag gaat, kan er een salaris verwacht worden tussen de €2.100 en €2.300 euro.