Longtail-keywords

Wat zijn Longtail-keywords?

In de SEO-wereld zijn er zo ongeveer eindeloos veel verschillende soorten keywords, maar de meeste hiervan wijzen op een vergelijkbare betekenis. Het gaat dan om woordgroepen die gemiddeld drie tot vier woorden lang zijn, waarbij het belangrijkste zoekwoord aan het begin staat. U kunt bijvoorbeeld zaken als ‘goedkope telefoonhoesjes’, ‘beste telefoonhoesjes’ of ‘telefoonhoesjes online bestellen’ gebruiken. Dit soort keywords wordt ook wel shorttail-keywords genoemd.

Longtail-keywords daarentegen hebben vaak minder zoekvolume en zijn gemiddeld meer dan tien woorden lang, maar daar staat wel tegenover dat ze veel specifieker zijn en u dus beter in staat stelt om je doelgroep te bereiken. Bijvoorbeeld: ‘transparante telefoonhoesje met bloemen voor een iPhone 8 Plus’.

Longtail-keywords helpen u om meer relevant verkeer naar uw website of webshop te leiden, omdat u hiermee duidelijk laat weten wat er precies op uw website te vinden is en wat men van u kan verwachten als ze erop klikken. Hierdoor kunt u ervoor zorgen dat een groot deel van deze bezoekers ook effectief overgaat tot aankoop – iets waar we allemaal naar streven!