Webtekst

Wat is een Webtekst?

Een webtekst is een tekst die is geschreven voor het web. Het is belangrijk om een webtekst te schrijven die makkelijk te lezen is en die de lezer aanmoedigt om door te gaan naar de volgende pagina.

Wanneer je een website hebt, is het belangrijk om goede teksten te schrijven. Het is de bedoeling dat mensen interesse krijgen in uw product of dienst. U wilt ze niet afschrikken met slechte webteksten.

Een goede webtekst is leuk om te lezen en geeft de lezer veel informatie. Maar wat maakt een goede webtekst? En waar moet u op letten bij het schrijven van een webtekst?

  1. Een goede webtekst is kort en bondig
    De meeste mensen die online zijn, willen snel informatie vinden. Zij willen niet veel tijd spenderen aan het lezen van lange teksten. Een goede webtekst is daarom kort en bondig. U geeft de lezer alleen de informatie die hij nodig heeft.
  2. Een goede webtekst is scannbaar
    Om een tekst scannbaar te maken, gebruik je verschillende technieken. Zo gebruik je koppen en subkoppen om de verschillende onderwerpen in u tekst aan te geven. Ook maakt u gebruik van lijsten en bullet points. Zo kan de lezer snel zien welke informatie er in de tekst staat en hij hoeft niet alles door te lezen als hij niet alle informatie nodig heeft.